Magisk sista period bäddade för seger

15 november 2018 10:45
HERR

AIK var illa ute i lokalderbyt mot FBI Tullinge men tack vare en magisk tredje period kunde laget bärga sin fjärde seger i Allsvenskan Norra


Förväntningarna på matchen var höga och många åskådare hade hittat till Solnahallen denna kväll när AIK mötte tredjeplacerade FBI Tullinge.

Tullinge överraskade AIK tidigt och redan efter 11 sekunder hade bortalaget tagit ledningen. AIK kvitterade bara två minuter senare genom Kevin Lieback Asp men i början av den andra perioden hade bortalaget Tullinge tagit ledningen med 1-4.

Där och då var det en tung uppförsbacke för AIK som förde det mesta av spelet utan att få utdelning. Ett starkt AIK vaknade till, på tre minuter hade AIK gjort en upphämtning och kvitterat till 4-4. Trots detta så var det Tullinge som gick till den andra periodpausen med en uddamålsledning med 4-5.

I den tredje perioden visade AIK klass när man fullkomligt körde över gästerna. Det tog bara fyra sekunder in i den tredje innan lagkapten Patrik Hagberg hade kvitterat till 5-5 efter en soloräd från tekningspunkten. Därefter var det AIK för hela slanten. AIK vann den sista perioden med hela 7-1 och matchen slutade 11-6 till AIK.

Målskyttar AIK: P Hagberg (3), O Hagberg (2), Lieback Asp (1), Almlöf (1), Ostella (1), J Andersson (1), E Andersson (1), Kjellbris (1)

Assist AIK: Almlöf (3), O Hagberg (2), Kjellbris (2), P Hagberg (1), Forslöv (1), Ostella (1), E Andersson (1)

Statistik från matchen: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=399727