Uddamålsseger för AIK

19 november 2018 09:00
HERR

Herrarna begav sig på söndagsmorgonen till Mora för att ta sig an KAIS Mora i Idre Fjäll Arena


AIK var på förhand stora favoriter när man ställdes mot KAIS Mora i Herrarnas Allsvenskan Norra men hemmalaget gjorde det inte enkelt för de svartgula.

AIK hade det kämpigt denna söndagseftermiddag och Mora utnyttjade det tidigt när man gjorde 1-0 efter 4:46 in i den första perioden. Trots att AIK hade svårt att hitta sitt spel kunde man kvittera efter 10:31 och när laget gick till periodpaus ledde AIK med 1-2. AIK vann även skotten i den första perioden med övertygande 7-16 men Moras målvakt Marcus Persson storspelade matchen igenom och gjorde det svårt för AIK-spelarna att hitta nätet.

Den andra perioden var identisk med den första med svajigt spel från båda lagen och ett tidigt kvitteringsmål från hemmalaget. Även i denna period skulle AIK komma tillbaka och vinna med 1-2.

Inför den tredje perioden hade AIK en 2-4 ledning och det skulle bli bättre inledningsvis. Redan efter fyra sekunder utökade Oskar Hagberg, assisterad av Patrik Hagberg till 2-5 och detta visade sig senare även vara AIK:s sista mål för matchen.

AIK bjöd in Mora i matchen när man två gånger om slarvade i uppspelet och när klockan stod på 10:01 i den sista perioden hade Mora reducerat till 4-5. När AIK behövde det som mest klev AIK:s målvakt Jonathan Hjelm fram. "Hjelmo" gjorde flera matchavgörande räddningar i slutet och när matchen var över hade AIK stått emot Moras sista press vilket innebar att laget åkte hem med ännu en trepoängare i bagaget.

Målskyttar AIK: Oskar Hagberg (2), Carl Andersson (1), Erik Andersson (1), Alex Kjellbris (1).

Slutresultat: 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)
Skott: 29-33 (7-16, 8-8, 14-9)

AIK IBF vill även passa på att rikta ett stort tack till Mora Parken för deras fantastiska service och bemötande under vårt besök.

Nästa match är på söndag hemma mot RIG Umeå kl 16:00. Biljetter köper du på https://aikinnebandy.ebiljett.nu/