Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 2 matcher
Onsdag
27 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 2 matcher

Huvudtränare Nicklas Hedståhl har ordet

19 december 2018 11:57
HERR

Läs Nicklas egna ord om hans syn på säsongen hittills och hur hans tid i AIK varit samt hur AIK ska utvecklas till att bli det självklara valet när man väljer innebandylag i Stockholm


"Då har vi spelat precis halva serien av allsvenskan norra och AIK innebandy placerar sig just nu på kvalplats upp till SSL på en fjärdeplats, endast två poäng bakom serieledarna Salem på 21 poäng som har en match mindre spelad.

Sedan jag fick frågan om att ta över AIK i våras har det onekligen varit en resa - en spännande, rolig och intressant sådan både för laget och undertecknad. Vi satte ihop ett ledarteam som fungerat väldigt bra ihop med fystränare Erik Börjesson, assisterande tränare Dennis Freij Ericsson, Magnus Johansson på materialet och lagledare Marita Lieback. Ett gäng som fungerar väldigt bra ihop och som vill vara med på denna resa vi gör tillsammans som kommer kräva lite tålamod från alla inblandade.

Under denna tid pågick även samtal med spelare och det vet alla som har varit i klubbar där man åkt ur en serie att det alltid blir lite rörigt, en osäkerhet var klubben är på väg och vad som ska ske härnäst. Några killar försvann uppåt till SSL och några neråt i seriesystemet vilket är en rätt naturlig rotation vid en nedflyttning. Många valde att stanna kvar i AIK och visade verkligen sitt AIK-hjärta och har visat prov på väldigt bra inställning och en vilja att vara med på resan ända från start.

Till detta så presenterade vi det vi tror på i AIK framöver, en satsning på yngre spelare från Stockholmsområdet. Snabba, tekniska spelare med en bra inställning till sitt idrottande och en vilja att bli bäst. Där är vi tydliga i AIK - ska man spela i AIK ska man ha ett driv, en inre motivation att vilja nå sin fulla potential, annars är vi inte intresserade.

Vill man det ser man framför sig en elitkarriär där vi ska vara det självklara valet i Stockholm som klubb och förening. Förhoppningsvis på sikt i SSL i AIK, om inte annars som en förening som utbildar väldigt duktiga spelare med bra karaktär vilket är en avgörande faktor för att lyckas.

Vi har fått in några av Stockholms allra mest lovande juniorer som fått mycket speltid i allsvenskan. Vi har nu även kvalificerat oss för Stockholmsfinalen i HJ mot Farsta för att kröna Stockholms bästa juniorlag samt ligger delad förstaplats i JAS och kan se fram emot en spännande vår med playoff för att försöka kvalificera oss för innebandyfesten i Växjö i påsk.

Vi har använt oss av 26 spelare i allsvenskan (uppskrivna i protokollet), åtta av de har varit juniorer födda -00. Det vill säga att nästan en tredjedel av truppen är juniorer vilket såklart är ett medvetet val av oss. Vi har det näst yngsta laget i serien med en medelålder på 22 år vilket ger oss en väldigt bra plattform att bygga vidare på.

Som jag nämnde inledningsvis tar det tid och tålamod under denna period är viktigt. Ny tränare med ny ledarstab och nya idéer tar tid att implementera. Relativt stor spelaromsättning bidrar likaså. Tittar man på de lag som just nu ligger före oss i tabellen som Salem, Thoren och Hagunda är gemensam nämnare att de har kvar sina tränare från förra året liksom trupperna i stora drag. I vissa fall även med flertalet förstärkningar i redan starka lag som spelade SSL-kval förra året.

Vi kom ut lite vingligt i serien men har fått bättre luft den senare delen och vunnit sex av de åtta senaste matcherna. Vi har en bra trend både spelmässigt, resultatmässigt och målmässigt har vi gjort flest mål i serien vilket är ett fint facit. I alla matcher i år har vi skapat väldigt många målchanser vilket till slut gett effekt som i exempelvis den senaste matchen borta mot Runsten där vi gjorde hela 14 mål. Korsbandsskadan vi fick på Linus Hellqvist i premiären var en tung skada på en spelare som hade varit bärande i vårat lag i år. För Linus del blir det operation inom kort och sen hoppas vi se honom i den svartgula tröjan igen till hösten.

Serien är oerhört jämn och det lär krävas att man når minst 40 poäng för att spela kval till SSL i vår. Vår prioritet är att utveckla våra spelare, vårat spel och gör vi det kommer resultaten därefter. Vi kommer garanterat ha en riktigt bra vår och sedan får vi se hur långt den räcker men vi kommer köra hela vägen in. Vi hoppas på ert stöd på plats i Solnahallen, välkomna!

Med vänliga hälsningar Nicklas Hedstål, Huvudtränare AIK innebandy"