Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 2 matcher
Onsdag
27 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 2 matcher

Tvåmålsskytten William Almlöf efter derbyt

29 oktober 2018 09:00
HERR

"Det märks verkligen att det är ett derby och det är en stämning som inte riktigt går att beskriva om man inte varit med om ett derby själv."


Utslagna ur DM efter att ha förlorat sista perioden mot Farsta med 0-6. Hur reser man sig efter det och hur kändes det direkt efter matchen vetandes om att nästa motståndare var Djurgården?
Vi gick in och sa till varandra att vi måste glömma den matchen och bara lägga den bakom oss. Det var en ren skitmatch, vi kom inte upp i nivå alls och speciellt inte i tredje. Vi bestämde oss helt enkelt för att lägga den bakom oss, börja jobba och tänka på derbyt istället så förberedelserna började egentligen direkt efter den matchen.

Vad är största skillnaden inför en ”vanlig” seriematch, känner man det inför matchen att det är derby?
Det känns på uppladdningen och på träningarna inför matchen hela veckan. Det märks verkligen att det är ett derby och det är en stämning som inte riktigt går att beskriva om man inte varit med om ett derby själv. Uppladdningarna börjar tidigt, alla går och tänker på derbyt hela tiden och det snackas om det i omklädningsrummet så det är verkligen en stor skillnad.

Du är född 2000, går in och avgör ett historiskt derby. Hur känns det?
Jo, det är en fantastisk känsla! Det är alltid kul att spela derbyn och det är de matcherna som är de roliga. Derbyn är verkligen speciella matcher och man märker att det betyder mycket för alla att spela ett derby. Hela laget var taggade, jag var taggad och det är en fantastisk känsla att att det blir just jag som får avgöra.

Du började med att spela de två första perioderna med Kollberg och Kjellberg. I den tredje gjorde ni om och du fick spela i en ny kedja. Hur kändes det?
Det var egentligen inget nytt. Jag har spelat lite med nästan alla i laget både på träningar och matcher. Det kändes bra och jag kände mig trygg eftersom det inte var första gången vi spelade tillsammans.

Utöver din egen insats, finns det någon som du vill lyfta fram?
”Hjelmo” gör en fantastisk insats i mål och Kjellbris lägger väldigt fina passningar, speciellt en av de till mig så jag bara kan lägga in den i öppen kasse. Hjelmo och Kjellbris gör en jättebra match men hela laget är riktigt bra och vi vinner verkligen som ett lag.