Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 2 matcher
Onsdag
27 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Onsdag
23 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match

AIK 2.0 ger resultat

11 december 2018 09:00
HERR

Resultatet av AIK:s stora satsning "AIK 2.0" är nu ännu tydligare efter att herrjuniorerna i helgen blev klara för DM-final


Den mörka decemberkvällen i fredags klockan 19:15 satte domaren pipan i mun, blåste igång semifinalen mellan Salem och AIK i Distriktsmästerskapen för Herrjuniorer. Matchen började trevande då båda lagen inte ville släppa till kontringar och domarna ville stävja för hårt spel då båda lagen tillrättavisades många gånger under den första perioden.

Salems patenterade man-mot-man spel var som bortblåst med anledning av den stora respekten för AIKs briljanta blixt-kontringar. Spelet böljade fram och tillbaka där AIK åt sig in i matchen och tog för sig mer och mer vilket i den 16:e minuten genererade i att Salem-spelaren Erik Helgesson drabbades av en 2-minuters utvisning för slag.

I det efterföljande Powerplayet för AIK försvarade Salem inledningsvis bra men när William Almlöf hittade en krosspassning till Markus Eriksson var 0-1 ett faktum och klockan stannade på 17:11.

I den andra perioden var det fortsatt AIK som hade det lilla övertaget, Salem försökte förgäves att kvittera men stötte på ett kompakt försvar och de skott som gick igenom AIK:s mur tog Jonathan Hjelm hand om med bravur. Salem låg fortsatt bra med sitt försvarsspel i den andra perioden med det enda undantaget situationen som ledde till 0-2 för AIK. Ett blixtrande anfall gjorde att William Almlöf hittade sin parhäst Linus Kollberg med en vacker backhand, och Linus som stod bara någon meter från mål gjorde inga misstag. AIK gick till andra pausvilan med 0-2.

I den tredje perioden öppnade matchen upp sig lite mer i takt med att domarna tillät hårdare närkampsspel och tempot fick sig ett uppsving. När klockan stod på 13:18 i den sista perioden hade båda lagen hunnit med att avverka varsitt boxplay och Salem tog en timeout.

Efter timeouten var Salem ett helt annat lag som tog större risker samtidigt som AIK backade hem och sedan uppstod en situation som kunde ha varit avgörande för att matchen skulle vänt. William Almlöf gjorde ett fantastiskt hemjobb och gick in med axel-mot-axel när han följde med Salemskytten. Salem-spelaren föll och William Almlöf fick en tuff tvåminutersutvisning emot sig för hårt spel.

Med mindre än tre minuter kvar av matchen valde Salem att gå för ett reduceringsmål och man valde att plocka ut den duktiga målvakten Tim Gingborn för att spela sex mot fyra. Till slut kom Salems reducering när klockan stod på 19:20, utav U19-spelaren Patrik Gustavsson framspelad av kaptenen Jacob Kauppinen sekunden efter att AIK blivit fulltaliga. Direkt efter 1-2 målet behövde de cirka 100 personerna på läktaren inte vänta länge tills nästa jubel.

En Salemspelare blev lämnad ensam och AIK-fostrade Markus Eriksson satte press på den bollförande motståndarbacken. Salemspelaren valde att ta ett desperat avslut från defensiv tredjedel, men skjöt på Markus Erikssons klubbknopp och bollen bollen skruvades in i mål till 1-3 vilket även blev slutresultatet i Skogsängshallen. AIK är därmed klara för final i Distriktsmästerskapen.

Vägen till final har gått via gruppspelsmatcherna mot Nacka Wallenstam IBK (4-3), Åkersberga IBF (3-3) och Hässelby Hawks IBK (10-1). I kvartsfinalen vann man med komfortabla 13-5 mot Huddinge IBS och nu är man alltså klara för final efter att ha besegrat Salem på bortaplan med 1-3.

Med finalplatsen bevisar AIK att satsningen AIK 2.0 nu har givit resultat. Satsningen AIK 2.0 Stockholm, där AIK ska etablera ett lag i SSL och konkurrera om att återigen bli bäst i Sverige startade för fyra år sedan. Innan dess hade inte AIK haft en fungerade juniorverksamhet på många år. Den nya juniorsatsningen ska generera spelare till herrtruppen, redan idag är det 11 juniorer som tränar och tillhör herrtruppen som spelar i Allsvenskan Norra. Detta bådar positivt inför framtiden.

AIK är nu i final i Sveriges största innebandydistrikt. Nu behöver vi ta nästa steg. Vi behöver stöd av alla i innebandystockholm. Är du en av oss?