Daniel Thorsson - 2011/12 - Foto: IdrottsfotoDaniel Thorsson, som gjort en bra andrasäsong i AIK med många poäng, ser fram emot söndagens ”slutspelskval” mot Linköping i Solnahallen.

Hur är känslan nu när kontraktet är säkrat och ni på allvar jagar en slutspelsplats?
– Det var jätteskönt att kunna säkra kontraktet med en vinst för att skapa spänning de sista seriematcherna, istället för att det ska bli två avslagna historier. Hoppas publiken också känner av spänningen och kommer till Solnahallen på söndag.

Beskriv säsongen 2011/12 hittills!
Det har varit upp och ner, vi började seriespelet bra med en bortaseger mot Tyresö Trollbäcken och spelade därefter jämnt mot Storvreta. Just att spela jämna matcher som vi förlorar knappt har tyvärr varit signifikativt för årets säsong. Sen har det ju varit några spelmässiga bottennapp, till exempel hemma mot Tyresö Trollbäcken.

Tränarbytet har haft en god effekt med avsevärd bättre poängskörd och färre insläppta mål per match. Hur har du upplevt att få en ny röst i omklädningsrummet?
– Fokus har verkligen legat på att få bukt med försvarsspelet vilket ju har gett resultat. Alla i laget upplevde det nog som en väckarklocka när vi på allvar blev inblandade i bottenstriden då målsättningen varit en helt annan. Att vi fått tillbaka många gamla rutinerade spelare har förstås betytt väldigt mycket, det är killar som inte accepterar att AIK är ett förlorande lag.

Hur tycker du att säsongen varit för din egen del? Alla kanske inte har koll på att du faktiskt ligger på en delad andraplats i den interna poängligan.
Min egen säsong har varit helt okej, men det hjälper ju föga när vi inte riktigt lyckas i vårt spel. Jag känner att jag fått ett stort förtroende och Joakim Nordström Ribbing har hjälpt mig att förbättra mitt defensiva spel ytterligare, samtidigt som att jag känner att jag har förtroende att göra offensiva räder.

Hur är känslan inför den heta matchen mot Linköping på söndag?
Det ska bli härligt att få revansch mot Linköping hemma i Solnahallen. Nu är vi ett jagande lag istället för att vara jagade!