Erik Bjerlestam, AIK:s sportchef, är nöjd med hur god marginal laget säkrade kontraktet för SSL kommande säsong. Nu hoppas han på slutspelsbonus.

– Det vore en rejäl och härlig bonus. Viktigast var att vi lyckades med målet att hänga kvar, vilket var det primära när Joakim (Nordström Ribbing) tog över taktiktavlan vid nyår. Men vi skulle förstås älska att få spela slutspel, säger Bjerlestam.

Hur ser du på läget inför matchen mot Linköping på söndag?
– Det är smått otroligt att vi fortfarande har chansen att nå kvartsfinal efter den jobbiga säsongen vi har haft, med alla skador, tränaravhopp och annat strul. Men på något sätt känns det inspirerande att få jaga och slåss underifrån. Vi har alla fått tillbaka energin de senaste månaderna och skulle vi avsluta serien med två vinster vet jag att vi är många omkring laget som vill jobba ännu hårdare för att AIK ska ta sig tillbaka till toppen igen.

Vad betydde det att ni lyckades ta in Joakim Nordström Ribbing som huvudtränare?
– Helt avgörande skulle jag säga. Vi hade som alla vet en jobbig höst med löjligt många skador och när Mika (Packalén) oväntat valde att hoppa av var vi ganska långt ner på stegen. Men vi var snabbt inne på att Joakim var rätt man för oss och vi är oerhört glada att han var beredd att hoppa på.

Hur ser du som sportchef på laget nu jämfört med i höstas?
– Vi lyckades ju få in en hel del rutin med våra comebackande spelare vilket har smittat av sig på den övriga gruppen. Sen har spelarna lyckats hitta tryggheten i försvaret och lärt sig att värdera lägena framåt lite bättre. Det är den stora skillnaden. Men jag ser nu precis som då en oerhört stor potential i de här spelarna och talangen i gruppen är väldigt stor. Med erfarenhet och ytterligare trygghet så tror jag på en ljus framtid för det här gänget.

Nu kan det vara så att matchen mot Linköping är helt avgörande för om det blir slutspel eller inte. Hur nervöst är det för dig?
– Vi ska komma ihåg att det är två omgångar kvar, men visst har vi det i egna händer och det känns mer inspirerande och häftigt än nervöst. Laget har kapaciteten att ta sig till slutspel och med bra stöd från hemmapubliken så kan vi skaffa oss goda förutsättningar inför bortamatchen mot Mullsjö. Hursomhelst vet jag att Linköping får det jobbigt på söndag. Och som sagt, det är förbaskat inspirerande att jaga.