Tekning - 2011/12 - Foto: Magnus NeckMatch: AIK – Linköping
När: Söndagen den 11 mars, klockan 17:00
Var: Solnahallen

Vad händer?
I säsongens sista hemmamatch i grundserien kommer Linköping på besök. AIK och Linköping är två av de sex lag som är direkt inblandade i striden om de sista slutspelsplatserna.

Hur brukar matcherna mot Linköping vara?
Linköping är relativt nya i innebandyns finrum, varför lagen inte mötts mer än vid tre tillfällen. Faktum är att Linköping är ett av de få lagen som har plusstatisk på AIK. Östgötarna har vunnit två av de tre mötena vilket är de två senaste matcherna. Senast, i december vann Linköping med 8-6. AIK tappade då en 3-1-ledning till 4-4 och därefter kunde Linköping gå ifrån och vinna.

Vem i Linköping ska AIK se upp med?
Håll ett extra öga på Linköpings nummer 29 – Marcus Johansson. Han är en av seriens främsta målskyttar med hela 31 fullträffar så här långt, vilket är mer än någon i AIK.

Hur har Linköpings säsong varit?
Linköping har överraskat positivt och ligger bra till för att nå slutspel. Förra säsongen, då laget var nykomling, slutande man åtta i serien och pressade de blivande SM-finalisterna Warberg till fem matcher i kvartsfinalen. Även denna säsong blir det strid in i det sista.

Vad säger AIK:s klubbledning inför matchen?
När Joakim Nordström Ribbing tog över efter nyår var lagets uttalade målsättning att hänga kvar. Med två omgångar kvar att spela är det målet uppfyllt. Det ger både laget och klubbledningen möjlighet att blicka uppåt. Sportchefen Erik Bjerlestam sammanfattar förhoppningarna att nå slutspel på följande sätt:
– Det vore en rejäl och härlig bonus. Viktigast var att vi lyckades med målet att hänga kvar, vilket var det primära när Joakim (Nordström Ribbing) tog över taktiktavlan vid nyår. Men vi skulle förstås älska att få spela slutspel.

Tabellen kring strecket inför söndagens match
Med två matcher kvar att spela jagas lagen ovanför strecket av de ”gamla” storlagen AIK och Warberg. Inte ens Helsingborg som ligger sex poäng före kan känna sig säkra.

På slutspelsplats med två matcher kvar:
FC Helsingborg 38 poäng, +10 i målskilnad
IBK Dalen 37, +18
Linköping IBK 35, +1
Tyresö Trollbäcken IBK 34, -23

Utanför slutspel med två matcher kvar:
AIK 32, +8
Warberg IC 32, +1

Att tippa utgången av detta är självfallet omöjligt, men att ha AIK och Warberg flåsande i nacken måste vara tufft för mindre rutinerade lag som Tyresö och Linköping.

Kvarvarande matcher
Helsingborg:
Warberg borta och Dalen hemma

Dalen:
Falun hemma och Helsingborg borta

Linköping:
AIK borta och Jönköping hemma

Tyresö Trollbäcken:
Sirius hemma och Storvreta hemma

AIK:
Linköping hemma och Hide-a-lite Mullsjö borta

Warberg:
Helsingborg hemma och Umeå City borta