Match: AIK-FC Helsingborg
När: Söndagen den 26 februari, klockan 17:00
Var: Solnahallen

Vad händer?
Formstarka Helsingborg kommer på besök till Solnahallen. I och med att skåningarna formligen krossade serieledarna i måndagens match är laget i princip klart för slutspel.

Hur brukar matcherna mot Falun vara?
Statistiken lagen emellan speglar denna säsong dåligt. Av de 21 gånger lagen mötts har AIK vunnit 14 och Helsingborg 4 matcher. En av Skånelagets segrar kom i den senaste matchen då Helsingborg vann med 6-4. AIK låg under med 2-5 efter halva matchen och gick så när ifatt. Med sex minuter kvar reducerade Patrik Edgren till 4-5, men närmare än så kom aldrig Solnalaget.

Hur gick det i förra omgången?
Båda lagen kommer till söndagens match med var sin skalp under bältet. AIK besegrade på bortaplan hemmastarka topplaget Falun inför hela 2 123 personer efter förlängning. Helsingborg formligen krossade Storvreta i måndagens TV-sända match. Fem minuter in i andra perioden ledde skåningarna med hela 5-0. Inget som Storvreta gjorde hjälpte och slutresultatet som skrev till 7-3 var i underkant. Med fyra omgångar kvar av grundserien ligger Helsingborg femma och säkert förankrade på slutspelsplats.

Vad säger AIK-tränaren Joakim Nordström Ribbing inför matchen?
– Vi fick rättvist med oss bonuspoängen från Falun. Vi visade upp en jäkla moral och lagsammanhållning och ska fortsätta på det sättet på söndag. Då ska alla spelare åter vara delaktiga och visa sina AIK-hjärtan.